diumenge, 13 de gener de 2013

MÓN MANGA (II): QUINA IL•LUSIÓ!


Hola a tots i benvinguts al meu bloc manga!

Fa uns vint anys (ni més ni menys!) que televisió de Catalunya va emetre un anime que en alguns de nosaltres va deixar una profunda petjada. Poc després que acabés Bola de Drac (un altre gran mite de la història del manga i de l’anime) TV3 va programar una altra sèrie amb personatges “dissenyats” per l’Akira Toriyama i basada en un popular videojoc (DragonQuest), traduïda aquí com “Les aventures de Fly” .


Font: Internet


Era una sèrie de temàtica entre fantàstica i medieval (sí, sí, ho reconec: com els meus 5 herois!!!) que es feia simpàtica i que enganxava per les seves aventures, pel disseny d’uns personatges divertits i curiosos i per una acurada posada en escena. Doncs bé, d’aquella sèrie només en van emetre 46 capítols. Durant molt temps, i atès que el final era obert, vam ser molts aquells que esperàvem que la sèrie tornés a la graella de TV3. Finalment, però, la notícia va arribar: NO N’EXISTEIXEN MÉS CAPÍTOLS –sembla ser que el cost de producció era massa elevat-. Però no estava tot perdut! Encara ens quedava el manga... Doncs bé, amb el manga –que consta de 37 volums- també hi ha problemes! PlanetadeAgostini (que fa molt temps en va publicar una tercera part, aproximadament, i en format prim) fa uns sis anys va anunciar que estava intentant poder-la publicar de nou i de manera íntegra en castellà, però sembla ser que les negociacions estan bloquejades (no sé ben bé per quin motiu).

Doncs bé, aquest Nadal he tingut una molt grata sorpresa! I és que m’han regalat els 37 volums del manga (això sí, en japonès!?). La veritat és que em fa molta il·lusió, finalment, després de quasi 20 anys, descobrir com evolucionen el Fly i els seus amics i quin destí els espera. I aquí us deixo “la prova del delicte”...Fotografia dels 37 volums (en japonès) que completen la col·lecció


Per cert, estaria bé que TV3 (a través del seu canal infantil Súper3) recuperés els 46 capítols de l’anime (els meus fills, de 6 i 11 anys, n’estarien encantats). Ara que també han reemès “Bola de drac”, podrien completar l’oferta amb altres grans animes de la història...

I un parell de cosetes més. Tal com anunciava en la darrera entrada, efectivament, el Canal 33 recupera la sèrie Bleach des del primer capítol (de dilluns a divendres, pels vols de les dues de la matinada). A més, el mateix Canal programa una nit de ciència-ficció (a partir de dissabte 12, sobre la una de la matinada). Tot i que no és manga, s’emetrà la primera temporada de la sèrie “Galàctica, Estrella de combat”, una producció de culte. Això sí, sembla ser que només reemetrant la primera temporada (per a quan, senyors de TV3, la continuació...?). Si teniu temps, podeu donar-hi un cop d’ull. Crec que us agradarà.


Font: Internet


Per cert, podeu llegir aquesta informació a l’adreça

http://www.tv3.cat/actualitat/500880/El-33-obre-espai-a-les-series-de-ciencia-ficcio


I, de moment, res més.  Fins ben aviat!